1. Hi Guest. If you're not subscribing to us on YouTube yet, you're missing out on car news and reviews. Subscribe to our channel to get notified when we post new videos.
    Dismiss Notice
Dismiss Notice
Hi Guest, stickers are available from our online store. and are now half price.

Broke Down This Morning!

Discussion in 'Ibiza Mk3 (2000-2002)' started by dave_6, Dec 9, 2009.

Tags:
  1. dave_6

    dave_6 Active Member

    Joined:
    Apr 26, 2005
    Messages:
    193
    Likes Received:
    0
    Broke down this morning,
    2001 ibiza cupra


    Fine for the first 10 minutes of the journey and travelling at about 60mph then put my foot down a bit and it juddered, got into a village after and it went into limp mode, the battery light came on for a few seconds then went off, then the TCS traction control light came on

    Car then stalled just as I was pulling into some randoms driveway in the little village so I could take a look at it

    Didn’t have the laptop on me to vagcom it so…
    Disconnected the battery and tried to start it, it started but revs fluttered up and down then it stalled

    Disconnected battery again and disconnected the MAF aswell, and it idled fine and got me to work

    Sounds dodgy when its spooling so I think I might have a pipe that’s popped off, maybe one of my intercooler pipes

    Hopefully its just that, a pipes popped off which screwed up the airflow and confused the hell out of the maf

    I’ll get it on vagcom tonight and will get under it and check all my pipes, it definitely sounded differently when even slightly spooling up so fingers crossed its just a pipe and its easy to find (as it’ll be dark, cold and wet)
     
  2. mr_D

    Joined:
    Dec 3, 2007
    Messages:
    2,475
    Likes Received:
    0
    well at least you know it aint fcuked
     
  3. dave_6

    dave_6 Active Member

    Joined:
    Apr 26, 2005
    Messages:
    193
    Likes Received:
    0
    Got home ok and got to work in the dark, all pipes underneath seemed fine and then I found one pipe had popped off higher up

    [​IMG]


    put it back on and secured the jubilee clip nice and tight


    Also need to get myself a new corner rubber bit to connect this pipe to the N75 as it had came off and the rubber part had perished, will have to shoot down a local motor factors and see if they have one this weekend


    Cleared vagcom which as expected said that -
    16486 - Mass Air Flow Sensor (G70): Signal too Low
    P0102 - 35-00 -


    fingers crossed it wont pop off again in a hurry
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice