Dismiss Notice
Hi Guest, stickers are available from our online store.

Full Link constant disconnections

Discussion in 'Leon Mk3 (2012-2020)' started by Kevin Baldwin, Nov 26, 2019.

  1. Kevin Baldwin

    Joined:
    Mar 6, 2019
    Messages:
    6
    Likes Received:
    1
    Hi All,

    I have a 2019 Leon Cupra 290 DSG with the Lux pack. I found the Full Link connection to my Samsung S10 to be an amazing bit of kit and used it all the time but it started disconnecting constantly and has got progressively worse to a point it hardly ever connects and if it does it loses the connection within seconds.

    I've tried a couple of different cables and tried both USB ports but I'm guessing there is a dodgy connection somewhere in the USB cabling, does anyone else have this issue and would it be sorted under warranty?

    Thanks
     
  2. LR231998

    LR231998 Alor Blue 290 Cupra

    Joined:
    Jan 21, 2019
    Messages:
    374
    Likes Received:
    156
    Mine does the same only recently (2016 Cupra with iPhone X) also wondering!
     
  3. williamxb

    williamxb Active Member

    Joined:
    Mar 11, 2019
    Messages:
    38
    Likes Received:
    15
    Take it you have gone through the usual different cable, different phone ect and narrowed it down to something between the USB port and the head unit? If so might be something to get the dealer to check out.
     
  4. Steeldevil

    Steeldevil Active Member

    Joined:
    Jan 13, 2019
    Messages:
    23
    Likes Received:
    6
    Downgrade android auto to an older version until they fix the bugs in current version.
     
  5. Steve J

    Steve J Active Member

    Joined:
    May 26, 2019
    Messages:
    33
    Likes Received:
    4
    I've got this but not as bad. I'm using a p30 pro and I've tried a mate 20 pro as well but no luck. Tried different cables but from searching online my phone's nasty schedular seems to be killing android auto even though I disabled optimisations for it in the phone's battery. After about 5 times it's fine maybe Hauwei's schedular gives up.

    Just a thought to check your android auto app isn't being killed by battery saver optimisation stuff
     
  6. GordonMcC

    GordonMcC Active Member

    Joined:
    Feb 8, 2017
    Messages:
    260
    Likes Received:
    139
    same here with my 290. i went back to just using bluetooth
     
  7. LouG

    LouG Active Member

    Joined:
    Dec 1, 2017
    Messages:
    1,328
    Likes Received:
    473
    Mine has been stable on my P20 Pro and in the last few months my P30 Pro. It seems very cable sensitive, I'm using U Green cables from aliexpress and they seem consistent.
    I haven't tried it since the last AA update, so fingers crossed for tonights road trip.
    The OP could try a head unit reset, and clearing the B/T and AA caches on his phone.
     
  8. Kinetic

    Kinetic Active Member

    Joined:
    Nov 18, 2017
    Messages:
    97
    Likes Received:
    28
    Mine has stopped letting me make phone calls via voice control. For example "ok Google phone John Doe" Response is "ok let me gather that information for you" then does nothing.
     
  9. LR231998

    LR231998 Alor Blue 290 Cupra

    Joined:
    Jan 21, 2019
    Messages:
    374
    Likes Received:
    156
    An update for all of you guys. OP this may help you. So I got a sewing pin and I scraped all the dust and dirt out of my charging port (“fluff”). SO much came out. I mean loads. You. Won’t believe how much. This is just general day to day use build up. I then went out in my car, plugged in the phone and no problems. Connected perfectly and stayed connected. Give it a try!
     
    LouG likes this.
  10. LouG

    LouG Active Member

    Joined:
    Dec 1, 2017
    Messages:
    1,328
    Likes Received:
    473
    I'd be careful cleaning the port with a pin. I nearly stuffed up my radar detector doing that. An aerosol air duster is much safer.
     
    Lozzy15 likes this.
  11. LR231998

    LR231998 Alor Blue 290 Cupra

    Joined:
    Jan 21, 2019
    Messages:
    374
    Likes Received:
    156
    Maybe an aerosol is safer true lol. However had no problems with my past 3 iPhones using pins/ cocktail sticks touch wood :bleh:
     
  12. Kevin Baldwin

    Joined:
    Mar 6, 2019
    Messages:
    6
    Likes Received:
    1
    So I have managed to get it working most of the time now by trying a third and much shorter cable! Seems to be very sensitive to the cable in use.

    It still disconnects if I hit a large bump of get judder from wheel spin but it generally reconnects straight away again!

    I've have a cable attached to the USB port since the car was new so that probably avoided dust and fluff buildup

    So glad it's working again, the dictating of WhatsApp messages is a godsend and voice control of spotify is really useful to stop the "Keep your eyes on the road" message delaying things!
     
  13. Raglits

    Raglits Active Member

    Joined:
    Jan 1, 2019
    Messages:
    32
    Likes Received:
    15
    I've found that clearing the cache for the android auto app often helps when I'm having issues with it, once you've found a cable that works anyway. I reckon I have to clear the cache about once a month as I start getting frequent disconnects or even won't connect at all.
     
  14. seatgraham

    seatgraham Active Member

    Joined:
    Feb 14, 2012
    Messages:
    378
    Likes Received:
    29
    It's more likely fluff in the connection on your phone. I haven't had that problem on my current phone (yet) but on previous iPhone there was lots of fluff in the lightning port which caused problems connecting to car. This was with a dock on mk2 but it's the same issue.
     
  15. williamxb

    williamxb Active Member

    Joined:
    Mar 11, 2019
    Messages:
    38
    Likes Received:
    15
    Seem to be having issues with mine now (Android Auto). Mostly happens when changing songs, whether it's hit the end of one or I skip it. Whole infotainment system seems to crash and restart. Any ideas on what's happening?

    Going to try a different cable on the way home tonight & clear AA data, see if it makes any difference.
     
  16. LR231998

    LR231998 Alor Blue 290 Cupra

    Joined:
    Jan 21, 2019
    Messages:
    374
    Likes Received:
    156
    Pretty sure it’s a “fluffy” issue guys! Incredible how much fluff gets into a charging port!
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice