Dismiss Notice
Hi Guest, stickers are available from our online store.

New stereo fitted now no rear speakers?!

Discussion in 'Exeo & Exeo ST' started by Loony R, Jan 12, 2019.

  1. Loony R

    Loony R Quattro ist fur sissies

    Joined:
    Nov 23, 2007
    Messages:
    244
    Likes Received:
    0
    Hey all!
    Yesterday I had the standard stereo removed and a Pioneer sph-da130dab touch screen apple play thingy.
    Didn’t feel confident enough to tackle it all myself specially with extra wires and surrounds etc so had the supplier do it.
    Noticed last night that I now have no rear speakers whatsoever no matter what settings I mess with!
    Is there a simple explanation for this?
    My car in non Bose so didn’t have a sub to worry about.
    Any pointers would be ace ta
     
  2. caldi

    caldi Full Member

    Joined:
    Mar 9, 2015
    Messages:
    439
    Likes Received:
    4
    You need to contact the fitters!
     
  3. Loony R

    Loony R Quattro ist fur sissies

    Joined:
    Nov 23, 2007
    Messages:
    244
    Likes Received:
    0
    Yeah I’m going to regardless just wanted to know more before I get there
     
  4. dazzler

    dazzler Full Member

    Joined:
    May 14, 2011
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    basically the rear speakers are driven by an amp in the boot which needs to fed from your preouts on your new head unit.word of warning though even when fed from preout you will find that you have to leave your fader about 60/70% bias to the rear as the rear amp is weak.i replaced my hu with kenwood 8170 because the fitted one was the worst ever car stereo system ive heard.now the kenwood powers the fronts-new sony amp in boot powers rears and sub when i can be bothered throwing it in-great car-shit standard stereo:beer:
     

Share This Page