Dismiss Notice
Hi Guest, stickers are available from our online store.

wiper linkage problem

Discussion in 'Ibiza Mk3 (2000-2002)' started by acidstrato, Jan 1, 2007.

  1. acidstrato

    acidstrato My Fast says shut up!

    Joined:
    Dec 9, 2004
    Messages:
    5,942
    Likes Received:
    0
    [​IMG]

    as you can see the connecting arm from the wiper motor has popped off the driver side wiper arm. i popped it back on but it just popped back off. im not sure if there was meant to be some sort of clip that goes around the ball and makes it more secure? or if its simply popped on to fit

    i tried fitting a small plumbing style o ring to make the connection more of a sealed/tight fit but the ring just falls off after a while and the joints popps off again

    anyone got any idea? know if a small clip is missing?

    cheers
     
  2. karl.w

    karl.w methanol junkie

    Joined:
    Oct 26, 2005
    Messages:
    606
    Likes Received:
    0
    same thing happened to mine a few weeks ago. Got a replacement linkage from seat for £8. The problem is the plastic bushing simply wears away and will no longer hold the ball
     
  3. acidstrato

    acidstrato My Fast says shut up!

    Joined:
    Dec 9, 2004
    Messages:
    5,942
    Likes Received:
    0
    doh! with all the **** weather lately i need to bodge something together cos wont get a new part for a few days atleast

    cheers for the reply fella
     
  4. Nath.

    Nath. The Gentlemans Express

    Joined:
    Jan 1, 2006
    Messages:
    8,624
    Likes Received:
    16
    try a big fat cable tie

    like the person above said, its fooked, get a new linkage from the stealers for under £10
     
  5. acidstrato

    acidstrato My Fast says shut up!

    Joined:
    Dec 9, 2004
    Messages:
    5,942
    Likes Received:
    0
    cable ties in use, fingers crossed! part on order came to 9.60 after vat which makes me happy :D hopefully in tomorrow if not then thursday

    annoyingly though i'll have to remove the passenger side one because it sits on top of the drivers side at the wiper motor. so hopefully i wont break that while i'm at it
     
  6. Blucupra

    Blucupra Full Member

    Joined:
    Jan 1, 2003
    Messages:
    135
    Likes Received:
    0
    I recently had the same problem. It started on the passenger side. After i replaced the part within one week the other went aswell.

    So my tip is replace the other one also, saves you a lot of agony. Also you can't use an tie-rap on this to fix it. This because the wiper makes an circular motion once activated. With an tie-rap in place the wiper can't operate how it's supposed to do.

    Jeffrey
     
    #6 Blucupra, Jan 2, 2007
    Last edited: Jan 2, 2007
  7. acidstrato

    acidstrato My Fast says shut up!

    Joined:
    Dec 9, 2004
    Messages:
    5,942
    Likes Received:
    0
    been operating fine today and its been pissing down..ok it did take a few different ways buta cable tie is just holding it together for now.

    iv looked at the other and for now its tight as the virgin mary, but after iv removed it and refitted it im not sure how it will be then, but one can only hope for the best
     
  8. PhilW

    Joined:
    Nov 2, 2004
    Messages:
    9,336
    Likes Received:
    0
    Carl you think this could be extra wear and tear coz of the aero wipers?
     
  9. acidstrato

    acidstrato My Fast says shut up!

    Joined:
    Dec 9, 2004
    Messages:
    5,942
    Likes Received:
    0
    nah unlikely mate, fitment of the aero wipers is unrelated to the part that has failed
     
  10. Blucupra

    Blucupra Full Member

    Joined:
    Jan 1, 2003
    Messages:
    135
    Likes Received:
    0

    I was wondering the same question. I also have the aero wipers on and think it has something to do with the wiper blades.
     
  11. acidstrato

    acidstrato My Fast says shut up!

    Joined:
    Dec 9, 2004
    Messages:
    5,942
    Likes Received:
    0
    cant really see how it would do tbh, iv had aero wipers for around 14months and never had an issue until now

    it is possible though, just cant see it
     
  12. PhilW

    Joined:
    Nov 2, 2004
    Messages:
    9,336
    Likes Received:
    0
    Could be down to extra strain on the linkage coz of the different wiper setup, you never know.


    I still want them tho, lol.
     
  13. acidstrato

    acidstrato My Fast says shut up!

    Joined:
    Dec 9, 2004
    Messages:
    5,942
    Likes Received:
    0
    wot a pain in the fecker

    getting the old ones off to fit the new one. and mangled the passenger side one which was being reused but its still functional so happy days

    the new linkage is well tight though, seeing it now makes it clear that the old part was really worn.

    i'd say it was wear and tear though, not caused by the aero's. just generally a piece of **** design

    all good now though :thumbup:
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice